AMBERGRIS QUARTET - NICOLÒ RICCI 'Bellisime'

do 17 april 2025


BEZETTING

Nicolò Ricci (tenorsax),
Alessandro Fongara (bas),
Emanuele Pellegrini (piano, synthesizer),
Sun-Mi Hong (drums).

PLAATS

CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

AANVANGSUUR

20.30 uur


TICKETS

Voorverkoop: 12€

Aan de balie op de concertavond: 15€

Via CC Palethe: Klik op de knop Tickets Bestellen


© Beatriz Lerer Castelo

do 17 april 2025


AMBERGRIS QUARTET - NICOLÒ RICCI 'Bellisime'


Tenorsaxofonist Nicolò Ricci richtte Ambergris op om zijn eigen muziek vorm te geven. Sinds enkele jaren maakt hij de Nederlandse podia onveilig met visionair saxofoonspel van de bovenste plank, dat zich het best laat omschrijven als progressieve postbop op het randje van freejazz. Uit zijn vele speelkameraden selecteerde hij drie bijzondere spelers voor dit nieuwe kwartet, waaronder de gelauwerde Koreaanse drummer Sun-Mi Hong. Pianist/toetsenist Emanuele Pellegrini en contrabassist Alessandro Fongaro zijn net als de bandleider van Italiaanse origine.

 

Ambergris is vernoemd naar de wonderlijke grijze substantie die ontstaat in het darmstelsel van potvissen; deze kostbare stof wordt gebruikt voor de fijnste parfums. De band gebruikt het als metafoor voor het creatieve proces, waarbij ervaringen en emoties worden samengebald tot schoonheid. 'Een chaotische massa verhalen in constante mutatie, verteerd en omgevormd tot muziek', aldus bandleider Nicolò Ricci, die tekent voor de composities.

 

Luisteren naar Ambergris is als een reis door sleutelmomenten in het leven van de tenorsaxofonist. Verwacht baanbrekende jazz, vol moed, avontuur en drama, met melodieën en harmonieën ontleend aan Italiaanse pop en westerse klassieke muziek.