AUGE


donderdag 20 oktober 2022

AUGE


"Ik hou van het pianotrio", zegt pianiste Takase met dezelfde precisie die haar spel vormgeeft. "Maar niet het oude idee dat de pianist de koningin is en de bassist en drummer slechts bijfiguren."


In feite concentreert het AUGE-trio zich op alle drie: bassist Christian Weber en drummer Michael Griener behoren tot de meest eigenzinnige virtuozen van hun instrument. Op Intakt hebben zij en de New Yorkse saxofonist Ellery Eskelyn schitterende albums geproduceerd. Christian Weber maakte albums met Olvier Lake. Michael Griener werkt als lid van de band Die Entrühlung en Monks Casino met Alexander von Schlippenbach. Pianiste Aki Takase heeft in de loop van bijna vier decennia altijd voor nieuwe impulsen gezorgd, zij het in een duo met David Murray of Louis Sclavis of met haar solo-opnamen 'My Ellington' of 'Hokusai'.


De Chicago-journalist Peter Margasak schrijft over de trio-opname: "De muziek op het debuutalbum van het trio is wijd open, het uitzicht onbewolkt, alsof alles mogelijk was. De musici bewegen zich met absolute vrijheid, ook als ze zich laten leiden door een losse compositie.

Vrije improvisatie klinkt zelden zo overtuigend, ritme en harmonie zijn zelden zo vakkundig in balans."


Pers: "Aki Takase, Christian Weber en Michael Griener bevorderen de taal van pianojazz met een collectieve benadering." -

Bill Meyer - Chicago Reader


Aki Takase (piano), Christian Weber (contrabas), Michael Griener (drums)

 


- Plaats: CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

- Enkel online verkoop: 12€ via CC Palethe - Klik hier

- Aanvangsuur: 20.30 uur