CHRISTOPH IRNIGER TRIO feat. Ben van Gelder
donderdag 20 april 2023


donderdag 20 april 2023
Christoph Irniger Trio feat. Ben van Gelder


De Zwitserse tenorsaxofonist, klarinettist en componist Christoph Irniger weet met zijn muzikaliteit in elke setting het verschil te maken. Hij toont zich een ware meester in orkestratie. Zijn composities laten zien dat toegankelijke melodieën en complexe klankwerelden elkaar niet hoeven uit te sluiten, maar juist in harmonie kunnen samenleven. Hij verwerpt de hiërarchie van solist-plus-ritme. In plaats van de composities te gebruiken als springplanken voor solo's, zoekt hij juist naar manieren om met improvisaties de compositorische karakteristieken te benadrukken.


Het Christoph Irniger Trio werd opgericht in 2012, met de Zwitser Raffaele Bossard op contrabas en de Israëliër Ziv Ravitz op percussie. De albums 'Gowanus Canal' (2012) en 'Octopus' (2015) vormen een sterke staalkaart van hun kunnen. De muziek van het trio verenigt technisch vernuft met gepassioneerd samenspel en is zowel tijdloos als actueel.


In de huidige setting speelt de band als kwartet met Nederlandse altsaxofonist Ben van Gelder, die internationaal gezien wordt als een autoriteit op zijn instrument. Hij speelde met o.a. David Binney, Mark Turner en Ambrose Akinmusire.


In 2019 stond Irniger met Pelgrim al eens op het podium van JazzCase in Pelt. Over dat concert schreef Iwein Van Malderen voor de weblog Draai om je oren: "In veel gevallen namen improvisatie en exploratie ongemerkt een sluipweg naar het rijk van catchy melodieën en groovy ritmes. Die overgangen kwamen onverwachts en gebeurden razendsnel. Dit pleit niet alleen voor de cohesie van de groep, maar ook voor het genie van componist Christoph Irniger."Christoph Irniger (tenorsax), Ben van Gelder (altsax), Raffaele Bossard (contrabas), Ziv Ravitz (drums).


Speciale dank gaat uit naar Iwein Van Malderen, voorzitter van de Lokerse JazzKlub voor het ter beschikking stellen van een contrabas voor dit concert gedurende een ganse week. Dit komt tot stand door de samenwerking met de BASS SHOP PRO ARTE
- Plaats: CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

- Voorverkoop: 12€ via CC Palethe - klik op de knop Tickets Bestellen

- Op de concertavond aan de balie: 15€

- Aanvangsuur: 20.30 uur