'CITY MAPS'
donderdag 16 februari 2023

© Allard Willemse


donderdag 16 februari 2023
'CITY MAPS'


Onder het motto It’s not a concert, it’s a trip! neemt de Utrechtse klarinettist en componist Steven Kamperman je mee op een muzikale en visuele tocht door een verbeelde stad. Op zijn nieuwe album 'City Maps' vormen zijn composities een stadsplattegrond, met titels als 'Grand Boulevard', 'Subway' en 'The Bridge'. Het resultaat is een meeslepend programma waarin de luisteraar langs alledaagse en tegelijk poëtische scènes wordt geleid.


De kleurrijke beelden van visual artist Henrietta Müller vormen het decor van deze reis. Haar abstracte collages van stadsbeelden spelen in op de muziek en dompelen de kijker onder in een audiovisueel spektakel.


In 'City Maps' werkt Kamperman samen met de Utrechtse bassist Dion Nijland, gitarist Jorrit Westerhof uit Rotterdam en de Gentse trompettist Bart Maris. In hun muzikale tocht vermengt zich een groot contrast aan invloeden: van Ornette Coleman tot swing jazz, van rock tot minimal, van hedendaags gecomponeerd tot modern dance grooves. Het leidt in hun eigen woorden tot een soort urban chamber jazz. Door de gelaagde composities en het improviseren komen nieuw en oud op heel natuurlijke wijze bijeen, zoals dat ook in de steden om ons heen gebeurt. Met als resultaat een bijzondere, weerbarstige schoonheid.


"Het begint bij mij meestal met een thema, een rode draad. In dit geval het idee van een stadsplattegrond", zegt componist Kamperman over 'City Maps'. "Dan maak ik een paar schetsjes die ik later pas uitwerk. Door zo’n thema ontstaan associaties, waar ik dan weer klanken bij hoor."Steven Kamperman (alt & b-flat klarinet, drums, composities), Bart Maris (trompet, piccolo trompet), Jorrit Westerhof (electrische gitaar),
Dion Nijland (contrabas).- Plaats: CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

- Voorverkoop: 12€ via CC Palethe - klik op de knop Tickets Bestellen

- Op de concertavond aan de balie: 15€

- Aanvangsuur: 20.30 uur