DON MARSH V 'MARSHLAND'

donderdag 25 januari 2024

© Björn Comhaire

donderdag 25 januari 2024
DON MARSH V 'MARSHLAND'


Voor zijn debuut ‘Marshland’ componeerde pianist Wouter Van den Broeck een vierdelige suite, die wordt gekenmerkt door rijke melodische motieven, harmonische weelde en krachtige improvisaties. Bedenk een muzikaal universum met architecturale elementen van Beethoven, begeleid door de vrij geest van Mingus.


Voor zijn akoestische jazzkwintet Don Marsh V omringde Wouter zich met enkele van de grootste talenten van Belgische bodem. Zielsverwant en opkomend talent Warre Van de Putte was een evidente keuze; een saxofonist met een maturiteit ver voorbij zijn levensjaren. Drummer Matthias De Waele en bassist Janos Bruneel zijn een gedroomde ritmesectie, als kwantumfysici manipuleren ze de tijd en op het gepaste moment vertrekken ze als een raket. Trompet-ster Jean-Paul Estiévenart is het verrassingselement in de frontlinie, altijd zoekend en eindeloos inspirerend.


De muziek van Don Marsh V geeft een pure en eerlijke kijk op de vervreemdende tijd waarin we leven. Zowel spontaan als geordend, even romantisch als abstract. Soms onbedwingbaar swingend, vaak bedwelmend lyrisch. Het kwintet staat garant voor inspirerende jazz met zowel emotionele als intellectuele zeggingskracht.Wouter Van den Broeck (piano), Jean- Paul Estiévenart (trompet), Warre Van de Putte (tenorsax), Janos Bruneel (bas),
Matthias De Waele (drums).- Plaats: CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

- Voorverkoop: 12€ via CC Palethe - klik op de knop Tickets Bestellen

- Op de concertavond aan de balie: 15€

- Aanvangsuur: 20.30 uur