DUO STOCKHAUSEN / VAN VLIET
donderdag 16 november 2023

© Cees van de Ven

donderdag 16 november 2023
DUO STOCKHAUSEN / VAN VLIET


In het najaar van 2020 besloot de lyrische en eigenzinnige Duitse meester-trompettist Markus Stockhausen - inderdaad, zoon van de wereldberoemde componist - om zijn groep Quadrivium om te dopen tot de Markus Stockhausen Group en daarvoor de Nederlandse pianist Jeroen van Vliet uit te nodigen.


Jeroen werkte daarvoor al samen met de cellist uit Markus’ groep, Jörg Brinkmann, in diens trio en in Sikeda, de groep die hij had samengesteld naar aanleiding van een compositieopdracht voor het North Sea Jazz Festival. In 2011 stond Sikeda ook op het JazzCase-podium in Neerpelt.


De ontmoeting tussen de trompettist en de pianist begon met een verkenning als duo. In Markus’ studio in Erftstadt werden de eerste stukken en improvisaties uitgeprobeerd, het begin van een geïnspireerde samenwerking.


Nu, drie jaar en vele concerten later, treden Stockhausen en Van Vliet op als duo bij Pelt Jazz. Het repertoire sluit aan bij wat de twee improviserende componisten in de Markus Stockhausen Group hebben neergezet, nu met een andere vrijheid en ruimte. De muziek is transparant, esthetisch, gloedvol en verhalend, vol spannende en intieme improvisaties. De composities van het duo raken je in het hart.Markus Stockhausen (trompet), Jeroen van Vliet (piano).- Plaats: CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

- Voorverkoop: 12€ via CC Palethe - klik op de knop Tickets Bestellen

- Op de concertavond aan de balie: 15€

- Aanvangsuur: 20.30 uur