Florian Arbenz -
Arno Krijger -
Percy Pursglove

'Conversation #9 - Targeted'


do 28 november 2024


BEZETTING

Percy Pursglove (trompet, flügelhorn),
Florian Arbenz (drums, percussie),
Arno Krijger (Hammond B3).

PLAATS

CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

AANVANGSUUR

20.30 uur


TICKETS

Voorverkoop: 12€

Aan de balie op de concertavond: 15€

Via CC Palethe: Klik op de knop Tickets Bestellen


© Daniel Ranz

do 28 november 2024

Florian Arbenz - Arno Krijger - Percy Pursglove

'Conversation #9 - Targeted'

Een orgeltrio met een twist, zo omschrijft initiatiefnemer en bandleider Florian Arbenz zijn internationale groep met de Nederlandse hammondorganist Arno Krijger en de Amerikaanse saxofonist Greg Osby. Op het onlangs verschenen album 'Conversation #9 - Targeted' leggen de drie musici elkaar het vuur aan de schenen met het ronkende en scheurende hammondorgel als stralend middelpunt.

 In zijn bijna 30-jarige carrière als muzikant heeft Florian Arbenz keer op keer bewezen dat hij niet alleen een briljante drummer is, maar ook een goede neus heeft voor ongewone en treffende combinaties van muzikanten en instrumenten. De Zwitser toont dat opnieuw aan met de Engelse meestertrompettist Percy Pursglove, die vanavond Osby vervangt, en de Nederlandse Hammondvirtuoos Arno Krijger. Het trio neemt de luisteraar mee in een wereld vol ritmische spanning, swingende solo's, virtuoze improvisaties en dromerige klanken.

 Op hun eigen manier zetten deze drie zeer bekwame improvisatoren de jazztraditie voort met een zorgvuldige selectie van originele composities naast jazzstands als 'Seven Steps To Heaven', 'Freedom Jazz Dance' en 'I Loves You Porgy'.

 Florian Arbenz werkte al samen met Percy Pursglove in verschillende formaties, maar dit is zijn eerste project met Arno Krijger, een van de weinige hammondorganisten die het bas spelen met zijn voeten virtuoos beheerst. Dit geeft hem meer vrijheid met zijn handen om het hammondgeluid vorm te geven met behulp van de ingebouwde effecten, waardoor zijn spel meer lijkt op dat van een orkest dan op dat van een enkele muzikant.