IVAN PADUART / TOON ROOS

© Cees van de Ven

donderdag 17 oktober 2019
Ivan Paduart / Patrick Deltenre - Toon Roos Kwartet

(dubbelconcert)


Ivan Paduart en Patrick Deltenre kennen elkaar al 30 jaar. En wat een klik! Paduart is een bijzonder actieve pianist en componist in de jazz (Toots Thielemans, Philip Catherine, Richard Galliano en Claude Nougaro) en heeft een kleine dertig albums op zijn naam. Deltenre was dertig jaar lang de vaste gitarist in de band Maurane en speelde daarnaast ook met Viktor Lazlo en Level 42. Beiden hebben elkaar gevonden dankzij hun grote muzikale betrokkenheid en de vindingrijkheid van hun composities, wat resulteert in tedere, lyrische jazz.

De rijke en subtiele melodieën van Paduart en de creativiteit, de groove en de gevoeligheid van Deltenre beloven een set vol warmte, diepgang, tederheid en orginaliteit. Tezelfdertijd is het een gelegenheid om hun nieuwe CD ‘Hand In Hand’ te ontdekken, die bovendien heel goed in de pers is onthaald en verkrijgbaar is tijdens het concert. Ook met het Toon Roos Kwartet is er al een samenwerking met Ivan Paduart sinds 1998. Toon Roos is ongetwijfeld één van de beste saxofonisten van zijn generatie binnen de Benelux.

Beïnvloed door Wayne Shorter en Stan Getz speelt Roos diverse muziek-stijlen, van bigbandswing tot bebop en hardbop, van bossanova tot funk en fusion. Hij heeft een rijke discografie met zijn eigen kwartet, maar is ook vaak te zien in grote bands of naast bekende solisten (zoals Joe Zawinul, Toots Thielemans, John Scofield en Ravi Coltrane).

Ook bij dit kwartet zal de gemeenschappelijke liefde voor lyrische jazz duidelijk zijn, maar dan doorspekt met fusion-accenten. Samen registreerden zij de nummers ‘A night at the Music Village’, ‘The bridge between us two’, ‘Be Manos’, ‘HERRitage’ die verschenen op hun respectievelijke albums.

Duoconcert: Ivan Paduart (piano), Patrick Deltenre (gitaar).

Toon Roos Kwartet: Toon Roos (tenorsax, altsax), Sal La Rocca (bas), Hans van Oosterhout (drums).