LARA ROSSEEL QUINTET
donderdag 16 maart 2023

© Pascal Garnier


donderdag 16 maart 2023
LARA ROSSEEL QUINTET


Begin 2020 was Lara Rosseel dé verrassing van de Belgische jazzscene. Met een in eigen beheer uitgebracht album 'De Grote Vrouw' veroverde ze zaal na zaal en haar concert op het grote podium van Jazz Middelheim maakte een verpletterende indruk. Niet zo verwonderlijk: haar band zorgde voor een weelderige kleur en de composities van Rosseel, getuigen van diepe liefde voor de jazzmuziek, flirtend met Afrikaanse traditionele roots en filmische intimiteit. Muziek die het niet moet hebben van pocherige gymnastiek, maar van een luid kloppend hart op maat van een breed publiek.


Nu zet Rosseel die veroveringstocht verder met een jong kwintet en een nieuw repertoire waarmee ze al die troeven weer een nieuwe wending kan geven. Houvast én fantasie staan centraal in rijke arrangementen, intieme uitweidingen en fijne klankschilderijen. Ze neemt zelf het fundament van de composities voor haar rekening, met de organische soul die haar eigen is.


Trompettist Sam Vloemans is al net zo thuis in jazz die lonkt naar exotische oorden. Vitja Pauwels is een van de opvallende jonge stemmen van het moment, een gitarist van wonderlijke texturen, terwijl Sep François zorgt voor ongewone klanken met vibrafoon en percussie. Wild card is de uit Benin afkomstige percussionist Angelo Moustapha, het sluitstuk van deze tot de verbeelding sprekende line-up.


"Ik wil muziek de drijfveer laten zijn om nog op veel nieuwe plaatsen in de wereld te komen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is fijn om dromen te hebben en ernaar toe te leven."Lara Rosseel (contrabas), Sam Vloemans (trompet, bugel), Sep François (percussie, marimba), Vitja Pauwels (gitaar),
Angelo Moustapha (drums, percussie).- Plaats: CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

- Voorverkoop: 12€ via CC Palethe - klik op de knop Tickets Bestellen

- Op de concertavond aan de balie: 15€

- Aanvangsuur: 20.30 uurKlik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.