LAUGHING BASTARDS
do 20 maart 2025


BEZETTING

Jan-Sebastiaan Degeyter (gitaar),
Michel Mast (tenorsax),
Eline Duerinck (cello),
Cyrille Obermüller (contrabas),
Marcos Della Rocha (drums).

PLAATS

CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

AANVANGSUUR

20.30 uur


TICKETS

Voorverkoop: 12€

Aan de balie op de concertavond: 15€

Via CC Palethe: Klik op de knop Tickets Bestellen


© Tom De Witte

do 20 maart 2025
LAUGHING BASTARDS

Deze band is geboren uit de talloze, tumultueuze en onwettige liefdesaffaires die jazz met alle muziekstromingen ter wereld had. Bastaardmuziek is het manifest, het lyrische de gemene deler en het doorweven samenspel is het uitgangspunt. Laughing Bastards is de alchemie van de jongste generatie uit de b(l)oeiende Gentse jazz- en improscene en de ervaring en de honger naar vernieuwing van een oude rot in het vak. Samen belijden ze hun liefde voor de jazztraditie.

Na de oprichting in 2012 heeft de groep veel muziek gespeeld van Jimmy Giuffre. Fascinerende muziek en twee albums waren het resultaat. Laughing Bastards trad al op in trio- en kwartetvorm, maar speelt tegenwoordig als kwintet. Het vijftal produceert een warm en rijk middenregister met sax, cello en gitaar en zit vol ambitie. In 2019 werd het derde album 'Unanimal' opgenomen en gereleaset. Het album bevat originele composities en bewerkingen van ondergewaardeerde meesters, zoals Carla Bley en John Lurie. In april 2024 komt 'Fetish', het vierde album uit op W.E.R.F. Records, in samenwerking met het Hongaarse BMC Records.

Een veelzijdig kwintet, dit Laughing Bastards: het ene moment klinken overduidelijk tropische Zuid-Amerikaanse, ietwat weemoedige klanken, vervolgens vindt men aansluiting bij de betere bigbandtraditie, om via het romantische Franse chanson aan te belanden in het Russische levenslied. Het gemeenschappelijke in al deze stukken is het uitstekende gevoel voor krachtige mel

'Een frivool kamerorkest met eigen willetjes.' (Chris Joris, Jazz&Mo)