LOEK VAN DEN BERG QUINTET - 'Wayfarer'
(Edison Tour)


do 24 oktober 2024


BEZETTING

Loek van den Berg (saxofoon),

Nathan Surquin (trombone),

Aseo Friesacher (piano),

Cas Jiskoot (contrabas),

Willem Romers (drums).

PLAATS

CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

AANVANGSUUR

20.30 uur

TICKETS

Voorverkoop: 12€

Aan de balie op de concertavond: 15€

Via CC Palethe: Klik op de knop Tickets Bestellen


© Emre Namli

do 24 oktober 2024


LOEK VAN DEN BERG QUINTET - 'Wayfarer'

(Edison Tour)


Het Loek van den Berg Quintet neemt je mee op reis en houd je op het puntje van je stoel met vertellende composities, oprechte improvisaties en een fantastische controle over hun instrument. Hun muziek is anders en laat je niet onverschillig! Je kunt dit voelen tijdens hun liveshows, waarin je meegenomen wordt door de passie en het enthousiasme van de band.

 

In 2019 verscheen het Loek van den Berg Quintet voor het eerst op het podium. Sindsdien hebben ze gespeeld op festivals en podia door heel Nederland, en tourden ze door India, Spanje en Malta. In september 2023 won hun debuutalbum 'Wayfarer' de Edison Jazz, Nieuwkomer Nationaal en in 2022 won Van den Berg met het titelstuk de prijs voor beste compositie in de Dutch Jazz Competition. De zomer daarvoor won de band de tweede prijs in de Getxo International Jazz Competition en in 2019 won de saxofonist de Erasmus Jazz Prijs.

 

Door de jaren heen heeft het kwintet een eigen, herkenbare speelstijl en geluid ontwikkelt, die wordt gekarakteriseerd door de melodische composities van Van den Berg. In de band zijn alle leden gelijk: ieder heeft zijn eigen stijl en sound die naar voren komt in de composities, aangezien er veel ruimte is voor eigen interpretatie, improvisatie en interactie.

 

'Wayfarer' is een beeldend, verhalend album geworden, met composities die je meenemen op de verschillende reizen die de saxofonist de afgelopen jaren heeft gemaakt. Landschappen en invloeden van andere muzikale culturen zijn de inspiratie geweest voor dit album.


'Een hecht kwintet dat elkaar perfect verstaat en dat ook tot klinken weet te brengen. Hulde voor dit veelbelovende debuut!.' (Cees van de Ven, Draai Om Je Oren)