MATTHIAS VAN DEN BRANDE TRIO feat.

JEAN-PAUL ESTIÉVENART

'Fields of Color'


do 20 februari 2025


BEZETTING

Matthias Van den Brande (saxofoon),
Tijs Klaassen (contrabas),
Wouter Kühne (drums),
Jean-Paul Estiévenart (trompet).


PLAATS

CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

AANVANGSUUR

20.30 uur


TICKETS

Voorverkoop: 12€

Aan de balie op de concertavond: 15€

Via CC Palethe: Klik op de knop Tickets Bestellen


© Kunstencentrum Nona

do 20 februari 2025

MATTHIAS VAN DEN BRANDE TRIO feat.
JEAN-PAUL ESTIÉVENART

'Fields of Color'


Het Matthias Van den Brande Trio werd opgericht in 2021 door de bandleider/saxofonist en bestaat verder uit twee Nederlandse klasbakken: Tijs Klaassen en Wouter Kühne. De intieme setting van een trio geeft de muzikanten een ongelofelijke vrijheid om nieuwe ritmische, melodische en harmonische ideeën uit te werken. Hun wederzijdse vriendschap en sterke muzikale band vormen hiervoor het fundament.

 

Het trio heeft zich in twee jaar tijd stevig op de Europese jazzkaart weten te zetten. Met een aantal grote prijzen op zak (B-Jazz International Contest, Tremplin Jazz 'Concours Européen' Avignon) brachten ze in 2023 hun debuut 'Three Sides Of A Coin' uit. Het album werd met enthousiasme onthaald tijdens de daaropvolgende internationale releasetour door België, Nederland, Frankrijk en Spanje.

 

De bezetting zonder piano of gitaar wordt op een moderne en eigen manier ingevuld. Zo speelt het met de traditionele rollen van de instrumenten: je hoort de melodie gespeeld op de drums, met de sax in de begeleidende rol. Daarbij blijft hun muziek toegankelijk voor het publiek door sterk samenspel en melodische composities, geworteld in de jazztraditie.

 

Met hun nieuwe voorstelling 'Fields Of Color' laten ze zich inspireren door de fabelachtige schilderijen van Mark Rothko, de grootmeester van het abstract expressionisme uit de 20ste eeuw. Speciaal voor dit nieuwe project sluit de onevenaarbare trompettist Jean-Paul Estiévenart zich aan bij het trio.

 

'De improvisaties van het trio zijn ritmisch en melodisch buitengewoon inventief.'
(Cyriel Pluimakers, Jazzenzo)