PABLO HELD TRIO

do 23 januari 2025


BEZETTING

Pablo Held (piano),
Robert Landfermann (bas),
Jonas Burgwinkel (drums).

PLAATS

CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

AANVANGSUUR

20.30 uur


TICKETS

Voorverkoop: 12€

Aan de balie op de concertavond: 15€

Via CC Palethe: Klik op de knop Tickets Bestellen


© Nancy Ebert

do 23 januari 2025
PABLO HELD TRIO


Het Pablo Held Trio is een van de meest levendige en belangrijke formaties in de hedendaagse Europese jazzscene. In hun concerten overstijgen ze de grenzen tussen compositie en improvisatie door af te zien van het idee van een setlist en vooropgezette arrangementen. De kracht van dit trio zit hem juist in het creatieve verlangen om voortdurend onbekende gebieden te betreden.

 

Pablo Held, jarenlang hét aanstormende pianotalent uit Duitsland, kreeg de internationale aandacht die hij verdiende met het in 2015 verschenen album 'The Trio Meets John Scofield'. Zijn trio oogstte lof voor hun strakke, vloeiende samenspel, dat zich in de jaren daarna nog verder ontwikkelde, onder meer richting klassieke muziek.

 

SInds jaar en dag speelt Held met bassist Robert Landfermann en drummer Jonas Burgwinkel. De groepsleden kennen elkaar dan ook door en door, ook al omdat ze intussen zowat overal in Europa neerstreken om er hun kunnen op een podium te bewijzen. Daarbij kwamen ze onder meer in aanraking met jazzhelden als John Scofield en Chris Potter, met wie ze ook opnames maakten.

 

'The trio gel together as well as any jazz unit could hope to aspire and even exude something of the near-supernatural compatibility of the legendary Keith Jarrett/Gary Peacock/Jack DeJohnette line-up. […] the group really needs to be recognised as a world class trio of exceptional talent.’
(All About Jazz)