REMBRANDT TRIO feat. Efraim Trujillo

donderdag 26 januari 2023

© Mark Engelen


© Ferry Knijn


donderdag 26 januari 2023
REMBRANDT TRIO feat. Efraim Trujillo


Met de jazz als solide achtergrond maken pianist Rembrandt Frerichs, bassist Tony Overwater en drummer Vinsent Planjer gedurfde combinaties met muziek en musici uit de klassieke wereld en het Midden-Oosten. Na een handvol albums en een groot aantal nationale en internationale tournees voelen zij elkaar feilloos aan, een echte working band.


Als openingsact van het Taichun Jazz Festival in Taiwan speelden ze voor 60.000 enthousiaste jazzliefhebbers. Een hoogtepunt was hun double bill-concert met Chick Corea in de legendarische jazzclub Ronnie Scott’s in Londen.


Na 15 jaar van wereldreizen en toeren moesten de drie leden van het Rembrandt Trio hun omzwervingen plots pauzeren toen de wereld in 2020 tot stilstand kwam. Deze tijd van reflectie deed het trio beseffen hoe al hun reizen hadden geleid tot een gedeeld muzikaal vocabulaire en een zich steeds verdiepend creatief vertrouwen. Ze besloten een album op te nemen met stukken waarin ze hun collectieve herinneringen konden aanwenden, een gezamenlijke verbeelding waarin ze nog steeds de wereld rondreisden.


In februari 2021 trokken ze zich terug in een voormalige kerk in Amsterdam, gevuld met antieke orgels, waar ze in twee dagen tijd de plaat 'A Wind Invisible Sweeps Us Through The World' opnamen, die alom zeer goed werd ontvangen.


Voor dit concert worden ze versterkt met Efraïm Trujillo, de onontkoombare powerhouse saxofonist van The Ploctones, The Preacher Men en de New Cool Collective Big Band. Van lyriek tot feestelijke agressie, hij verwerkt het allemaal in zijn robuuste sound.Rembrandt Frerichs (piano), Efraïm Trujullo (tenorsax), Vinsent Planjer (drums), Tony Overwater (contrabas).- Plaats: CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

- Voorverkoop: 12€ via CC Palethe - klik op de knop Tickets Bestellen

- Op de concertavond aan de balie: 15€

- Aanvangsuur: 20.30 uurKlik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.