EXPO in CC Palethe van 4 april tem 9 april 2022
aquarel - Diana Avramova versus Cees van de Ven - fotografie

CC Palethe en de gemeentelijke cultuurpartner PELT JAZZ verwelkomen u graag op de tentoonstelling:

aquarel - Diana Avramova versus Cees van de Ven - fotografie

maandag 4 april tem zaterdag 9 april 2022 (zaterdag enkel van 13u - 17u)

Te bezichtigen alle werkdagen tijdens de opening van CC Palethe (Jeugdlaan 2, 3900 Pelt) – www.palethe.be

Diana Avramova is oorspronkelijk afkomstig uit Bulgarije. Daar heeft ze kunstonderwijs gevolgd en specialiseerde zich in portretten. Later verhuisde ze naar België waar ze haar passie voor de kunst verderzette in de academie te Mechelen.  

Jazz is voor Diana één van de inspiratiebronnen geweest. Die passie voor jazz bracht haar ook samen met de fotograaf Cees van de Ven. Zijn foto’s zijn steeds het vertrekpunt voor haar kunstwerken. Het innerlijk gevoel en emoties van de muzikanten speelt een grote rol in haar aquarelen.

(www.avramovadiana.be)

aquarel - Diana Avramova versus Cees van de Ven - fotografie

Cees van de Ven is naast programmator van PELT JAZZ ook een begenadigd fotograaf. In zijn foto’s probeert hij met name de intensiteit en emotie van musici vast te leggen. Het moment, de beeldcompositie, kadrering en zeggingskracht zijn herkenbare kenmerken van zijn signatuur. Veel van zijn jazzfoto’s verschijnen regelmatig op de Nederlandse jazzweblog Draai om je oren en in cd-booklets. Zijn werk is ook al een aantal keer geëxposeerd. In deze tentoonstelling zijn onder meer enkele van zijn foto’s te zien die kunstenaar Diana Avramova koos als basis voor haar aquarellen.

(www.peltjazz.be)