WE BIG BAND feat. Kristen Cornwell

In navolging van de COVID maatregelingen is dit concert gecanceld.

maandag 14 december 2020
WE BIG BAND feat. Kristen Cornwell


Het eerste PELT JAZZ concert in CC Palethe is om naar uit te zien.

Een sfeervol concert van de WE Big Band en zangeres Kristen Cornwell. Kerstmis en Duke Ellington repertoire met improvisaties om van te watertanden!

 

Kristen Cornwell genoot meer dan 14 jaar lang de status van een van de meest gerespecteerde zangers van Australië. Toen ze in 2004 naar België verhuisde maakte zij snel naam in de jazzscene. Niet alleen in België maar ook met optredens in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Zuid-Afrika.

 

In 2012 bracht Cornwell een cd uit, Duke Ellington's Sound of Love. Deze cd is een eerbetoon aan de grote Duke Ellington. Op deze opname komt Kristen goed tot haar recht als een volwassen verteller en een zangeres met grote zeggingskracht.

 

Kristen geeft haar kennis en expertise door aan jonge zangers via haar lespraktijk. 
Klik hier voor meer informatie over haar lespraktijk. 

 

Dat de Limburgse muziekbodem bruist van het talent, valt niet meer te ontkennen. Een aantal jazztalenten zijn nu verenigd in de WE Big Band. 'WE', zoals 'samen' en 'wij van Limburg'!

 

De WE Big Band zag het levenslicht in Casa Nardo Music, het geesteskind van rasechte Limburgers Carlo Nardozza en Katia Malecki.

 

Dit orkest wil muzikale projecten creëren met nationaal en internationaal gerespecteerde gastsolisten zoals Kristen Cornwell. 

 

Carlo Nardozza, artistiek leider van de WE Big Band, is afkomstig van Genk en is een graag geziene trompettist bij zowel Brussels Jazz Orchestra als de WDR Big Band en het Metropole Orkest: één voor één bigbands met grote internationale faam.Saxes: Daniel Daemen, Lieven Cambre, Lennert Baerts, Frank Deruytter, Robin Rebetez

Trombones: Nick caris, Nathan Surquin, Raphael Robyns, Bart De Lausnay 

Trumpets: Antoine Colin, Romano Diederen, Koen Smits, Carlo Nardozza

Rhythm: Domenico Verderame (drums), Werner Lauscher (bass), Ewout Pierreux (piano), Tim Finoulst (guitar)